Δελτίο τύπου 5

dimarxos-005Για άλλη μία μέρα, οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες παρουσίασαν έντονο ενδιαφέρον.

 Στις Νεανίδες Η Ιορδανίδου Ζωή και η Χριστοδουλάκη Τόνια παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις νίκες τους επί της Σελιανίτη Ελεάνας και Σπύρου Μαρίνας αντίστοιχα. Τρίτη στην βαθμολογία είναι η Σιρνιώτη Γεωργία η οποία κέρδισε την Τσαρουχά Μαριάνθη.

Στις Νέες Γυναίκες, οι Οικονομοπούλου Μαρία και η Παυλίδου Κατερίνα συνέχισαν με νίκες ενάντια στις Παπαθανασίου Ελισάβετ και Παπαθανασίου Αγγελική. Έτσι μοιράζονται την κορυφή με 4½ βαθμούς. Ακολουθούν  οι Παπαθfilippas-pavlidisανασίου Ελισάβετ και η Παγάνογλου Αναστασία με 3 βαθμούς.

 Στους Έφηβους η σκληρή μάχη στις πρώτες σκακιέρες συνεχίζετε. Στην πρώτη σκακιέρα μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα παρτίδα, ο Φίλιππας Σεμπάστιαν επικράτησε του μέχρι τότε πρωτοπόρου Παυλίδη Αντώνη. Έτσι ο Γαλόπουλος Νίκος μετά την νίκη του επί του Πάμπαλου Παναγιώτη βρέθηκε μόνος του στην κορυφή. Σημαντική ήταν και η νίκη του Κουρούση Επαμεινώνδα με τα μαύρα ενάντια στον  Χριστοδούλου Παναγιώτη.

Στους Νέους Άνδρες ο Κανακάρης Γιώργος πέτυχε μία σημαντική νίκη ενάντια στον Τάσο Παυλίδη, με θυσία βασίλισσας. Ο Κανακάρης έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή, αφού ο Παναγιωτακόπουλος Γεράσιμος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Σκουλάκη Χαράλαμπο και έκανε ισοπαλία έπειτα από πολύωρη παρτίδα. Άλλα σημαντικά αποτελέσματα του γύρου είναι τα Τζουγανάκης – Αγγελής 0-1 και Παπαδημητρίου – Σταυριανάκης ½-½.kanakaris-pavlidis-t

 Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου στον χώρο των αγώνων. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν ο GM Ευστράτιος Γρίβας, προπονητής της εθνικής Τουρκίας Ανδρών καθώς και οι GM Χριστόδουλος Μπανίκας, Θάνος Μαστροβασίλης και IM Παύλος Γκέσος και Σπύρος Καπνίσης.

Αλλά αρκετοί ήταν και οι παράγοντες που επισκέφθηκαν των χώρο αγώνων. Ο Μιχάλης Καλοσκάμπης, Έφορος Εθνικών ομάδων της ΕΣΟ, ο πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ και μέλος της ΕΣΟ Γιάννης Γαλάνης, ο γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΝΑ Χρήστος Γκορίτσας καθώς και ο έφορος αγώνων της ΕΣΣΝΑ Γιάννης Σπυρακόπουλος.

 Τους αγώνες παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος συνομίλησε με αρκετούς από τους αθλητές και υποσχέθηκε ακόμα καλύτερη διοργάνωση για το μέλλον. Μαζί με τον Δήμαρχο ήταν και ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Αρβανίτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *