Δελτίο τύπου 4

Μπανίκας ΧριστόδουλοςΆλλη μία μέρα με πολλές εναλλαγές στις βαθμολογίες και αρκετές εκπλήξεις, ήταν η Δευτέρα. Οι Νέοι Άνδρες και οι Έφηβοι για άλλη μία φορά είχαν διπλό γύρο. 

Στις Νέες Γυναίκες, στην κορυφή παρέμειναν μόνο οι Οικονομοπούλου Μαρία και η Παυλίδου Κατερίνα μετά τις νίκες τους επί των Παπαθανασίου Αγγελικής και Αγγελή Ελένης αντίστοιχα.

Στις Νεανίδες, η Μαρίνα Σπύρου δεν κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση, αφού μετά από ένα λάθος υπολογισμό έχασε ένα κομμάτι από τη Ζωή Ιορδανίδου, η οποία ισοβαθμεί πλέον στην πρώτη με την Τόνια Χριστοδουλάκη, που κέρδισε την Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου. Αξιοσημείωτη ήταν και η νίκη της Ελεάνας Σελιανίτη εναντία στην Φραγκάκη Μαρία (νούμερο δύο στην αρχική κατάταξη). 

Στους Έφηβους, στον πέμπτο γύρο ο Αντώνης Παυλίδης δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, αφού έχασε με τα μαύρα από τον Νίκο Γαλόπουλο. Άλλα σημαντικά αποτελέσματα του γύρου είναι: Κουρούσης Επαμεινώνδας – Μαλικέντζος Σωτήρης 1-0, Χωματίδης Παναγιώτης – Καφώρος Άλκης 1-0 και Χριστοδούλου Παναγιώτης – Ασημακόπουλος Κωνσταντίνος ½ . Αξιοσημείωτη ήταν και η νίκη του Λιάσκου Λεωνίδα ενάντια στον Αλέξανδρο Δούνη. Ο έκτος γύρος είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού μετά την ισοπαλία μεταξύ του Επαμεινώνδα Κουρούση με τον πρωτοπόρο Γαλόπουλο Νίκο και την εντυπωσιακή νίκη του Αντώνη Παυλίδη επί του Παναγιώτη Χωματίδη, οι Γαλόπουλος και Παυλίδης έχουν 5 βαθμούς και ακολουθούν τέσσερεις παίκτες με 4½. 

Στους Νέους Άνδρες  στον πέμπτο γύρο ο Νίκος Αγγελής δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία μεταξύ των πρωτοπόρων Κανακάρη Γιώργου και Παναγιωτακόπουλου Γεράσιμου, αφού και ο ίδιος έκανε ισοπαλία με τον Χαράλαμπο Σκουλάκη. Σημαντικά αποτελέσματα ήταν και η νίκη του νεαρού Γιάννη Σταθόπουλου επί του Τσιροπούλα Απόστολου καθώς και η ισοπαλία του νεαρού Γιάννη Δρακάκη με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο έκτος γύρος είχε πολλές καλές παρτίδες, αλλά σίγουρα οι πρώτες σκακιέρες είναι αυτές που είχαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στην πρώτη σκακιέρα, ο Κανακάρης Γιώργος κέρδισε με τα μαύρα τον Αγγελή Νίκο σε μία πολύ όμορφη παρτίδα. Στην δεύτερη σκακιέρα ο Παναγιωτακόπουλος Γεράσιμος συνέχισε την πολύ καλή του εμφάνιση, κερδίζοντας αυτή τη φορά τον Μπιζόπουλο Αλέξανδρο, μετά από ένα θεωρητικό λάθος στην ένατη κίνηση. Ο Γιάννης Σταθόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει άλλο ένα καλό αποτέλεσμα, αφού έχασε από τον έμπειρο Τάσο Παυλίδη. Τέλος ο Γιώργος Κετζετζής έχασε σε έπειτα από μία ενδιαφέρουσα παρτίδα από τον Χαράλαμπο Σκουλάκη.

Για άλλη μία φορά αρκετοί ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες, ανάμεσα τους ο πρωταθλητής Ελλάδος GM Χριστόδουλος Μπανίκας,ο GM Θάνος Μαστροβασίλης, ο περιφερειακός προπονητής GM Dejan Bojkov, ο περιφερειακός προπονητής της ΕΣΟ IM Παύλος Γκέσος, ο έφορος εθνικών ομάδων Μιχάλης Καλοσκάμπης, το μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών, WIM Βέρα Παπαδοπούλου και ο ΙΜ Σπύρος Καπνίσης.

Για μία ακόμα φορά το παρόν έδωσε στους αγώνες ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λύκο.

Οι αγώνες διοργανώνονται στο Κ.Υ.Β.Ε Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1) σε ένα ιδιαίτερα άνετο, ζεστό και όμορφα διαμορφωμένο χώρο.

 

photo-126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *